De Roo

Wij hebben uw vervoer

Bel 0174 624441 24 uur per dag bereikbaar

De Roo Taxi & Autoverhuur was bij Wereldhavendagen

Begin september vonden de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam en chauffeurs van De Roo Taxi & Autoverhuur mochten meerijden op onze touringcars. Helaas vindt dit evenement maar één keer per jaar plaats, tot teleurstelling van onze chauffeurs. Zij hadden maar wat graag vaker zulke ritjes gemaakt. Waarom zij het zo leuk vonden, vertelt één van hen hieronder zelf.

In het weekend van de Wereldhavendagen (vrijdag t/m zondag) heb ik in totaal zes keer gereden. Je zou denken dat ik zes keer hetzelfde verhaal heb gehoord, maar het leuke was dat er steeds een andere gids mee reed. En allemaal hadden ze toch een eigen manier van vertellen, een ander verhaal en andere wetenswaardigheden. De tours gingen naar verschillende havenbedrijven. Zo ben ik bijvoorbeeld bij Futureland geweest, waar de geschiedenis en het bouwen van de tweede Maasvlakte wordt uitgelegd op een interactieve manier. We zijn bij de Maeslantkering in Hoek van Holland geweest. Wij kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar er zijn mensen die dit nog nooit gezien hebben en voor die mensen is het natuurlijk erg interessant.

We zijn ook naar de ECT Terminal en de APM Terminal geweest. Dit zijn de terminals waar de grote zeeschepen worden gelost. Het grote verschil tussen deze twee is dat de ECT al erg gemoderniseerd en geautomatiseerd is. Wat dus betekent dat de kranen en trailers voor containers geen bemanning meer nodig hebben. Terwijl het op de APM allemaal nog door mensen wordt bediend. Op deze laatste mochten we dan ook echt onder de grote kranen doorrijden terwijl het schip gelost werd.

Het bedrijf wat ik zelf het gaafst vond, was Simwave. Dit bedrijf heeft veel verschillende simulatoren op ware grootte staan. Hierbij moet u denken aan grote schepen, zoals zeeschepen, rivierschepen of sleepboten. Alle soorten schepen kunnen bij dit bedrijf gesimuleerd worden. Op grote schermen rondom de kajuit, werd dan de zee of de haven geprojecteerd. Elk weertype en iedere situatie kan nagebootst worden, erg indrukwekkend! En het leukste van alles was dat ik als chauffeur mee mocht met de groep en ook alles mocht uitproberen! De mensen van de verschillende bedrijven die we bezochten, zijn enthousiast en trots om over hun bedrijf te vertellen en hun enthousiasme werkt goed.

Mocht u volgend jaar begin september nog een leuk dagje uit zoeken, dan zou ik de Wereldhavendagen zéker even noteren in de agenda!

Terug naar overzicht