De Roo

Wij hebben uw vervoer

Bel 0174 624441 24 uur per dag bereikbaar

Opening eerste openbare duurzame CNG pomp bij De Roo Taxi & Autoverhuur

Op vrijdag 1 juli jl. werd de allereerste CNG pomp bij De Roo Taxiverhuur & Autoverhuur feestelijk geopend door wethouder Mohamed el Mokaddem. De CNG pomp bij De Roo Taxiverhuur & Autoverhuur is de eerste en ook nog eens meest duurzame pomp in Westland voor openbaar gebruik.

CNG staat voor Compressed Natural Gas en dit is het aardgas zoals iedereen dit thuis ook heeft. Marco de Roo, directeur van De Roo Taxi & Autoverhuur vertelt trots: “Op dit moment is aardgas de schoonste brandstof die verkrijgbaar is, want het heeft een veel lagere uitstoot van gevaarlijke stoffen dan benzine of diesel. Wij zijn dan ook erg blij met het feit dat deze pomp nu ook toegankelijk is voor alle Westlanders.”

Het taxi- en autoverhuurbedrijf vindt het belangrijk om duurzaam bezig te zijn. “Zelf rijden wij al jaren op CNG gas. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vandaar onze keuze voor het gebruik en de verkoop van het zogenaamde groen gas”, aldus de Roo.

Werking CNG pomp
Het aardgas wordt door twee grote compressoren vanaf een binnenkomende druk van 0,2 bar opgepompt tot een druk van 240 bar. Het aardgas wordt onder deze druk opgeslagen in een buffer, alwaar de voertuigen vanuit gevuld worden.

De duurzame pomp is tijdens openingstijden van De Roo Taxi & Autoverhuur voor iedereen toegankelijk en vindt men aan de Tiendweg 2, te Naaldwijk.

Meer informatie en de openingstijden vindt u op: www.taxiautoverhuur.nl

Terug naar overzicht